oceń
Ocena:

2011-05-17

Zajadaj się i chudnij szybciej!

Dlaczego jedzenie zawsze nam się kojarzy z zagrożeniem wagi i szczupłej figury? Hmm, pewnie dlatego, że w większości jemy to, co nam niespecjalnie służy. Szczególnie u osób będących na diecie utwierdziło się przekonanie, że niskokaloryczne posiłki są albo pozbawione smaku, albo po prostu nie do zjedzenia. Podczas odchudzania nie trudno popaść w rutynę i ugrząźć na mieliźnie listka sałaty i serka grani. Jednak przy odrobinie wyobraźni i dobrej woli możemy szybko zwalczyć ten stan i zainwestować w pełne smaku menu, które pomoże nam zadbać o siebie. Oto kilka propozycji, które nie tylko zaspokoją nasz apetyt, ale przede wszystkim dodadzą naszemu życiu smaku.

Owoce nie dość, że są pyszne, to jeszcze pozwolą Ci szybko i skutecznie schudnąć.
(1)

Jedz na zdrowie i spalaj kalorie

Wbrew pozorom, nie wszystkie produkty bogate w tłuszcze i cukry są tuczące. Nierzadko jest tak, że zaspokajają nasze zapotrzebowanie na tego rodzaju składniki odżywcze, ale również pomagają redukować odkładanie się zapasów, które zazwyczaj ujawniają się w postaci fałdek i nadprogramowych zaokrągleń. Przekonaj się, co warto zachować w swojej diecie. Oto nasza lista przebojów:

Numer 1 – migdały

Nie dość, że są bardzo słodkie i w dodatku pyszne, to jeszcze pomagają nam dbać o dietę i poprawiają koncentrację. Jedząc około trzech garstek dziennie, możemy wspomóc nasz organizm w spalaniu kalorii. Zatem, gdy przyciśnie nas ochota na coś słodkiego, smakowity dodatek do sałatki czy pomysłową panierkę do mięsa, sięgnijmy śmiało po garść migdałów.

Numer 2 – cynamon

Ta przyprawa doskonale wspomaga trawienie oraz przeciwdziała takim dolegliwościom, jak na przykład wzdęcia. Poza tym dodany do posiłku, pomaga również spalić więcej tłuszczyku, dzięki zapobieganiu zbyt szybkiemu sygnałowi głodu po jego skończeniu.

Numer 3 – truskawki, pomarańcze i maliny

Bogate w witaminę C owoce są soczyste i po prostu przepyszne, a w dodatku, według niektórych badań, pomagają spalać nadprogramowy tłuszczyk.

Numer 4 – żółty ser

To prawdziwa niespodzianka, straszeni od lat kalorycznością żółtego sera rezygnowaliśmy niemal całkowicie z jego spożywania. Tymczasem, dzięki sporej zawartości wapnia, pomaga on redukować odkładanie się tłuszczu w naszym organizmie. Jednak pamiętajmy, by nie przesadzić w drugą stronę.

Numer 5 – musztarda

Ostatnio trochę przez nas zapomniana musztarda to najzdrowsza przyprawa, której składnik nadający żółty kolor – kurkuma, spowalnia przyrost komórek tłuszczowych. Dlatego następnym razem zamiast kupnego sosu czosnkowego, postawmy na słoiczek musztardy.

Oceń artykuł:
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

Polecane artykuły

  • Orzechy rodzaje i właściwości

    O orzechach wiemy niewiele, rzadko je kupujemy, ze względu na cenę i brak pomysłów na zastosowanie. Okazuje się, że orzechy to mnóstwo cennych składników i witamin. Warto, a nawet trzeba codzienną dietę urozmaicać różnego typu orzechami – włoskimi, laskowymi,...

    czytaj

    orzechy
  • 8 przykazań, jak uniknąć kaca

    Każdy z nas raz na jakiś czas oddaje się imprezowemu szaleństwu. Nie ma to jak spotkanie z przyjaciółmi, oczywiście w towarzystwie kilku pysznych drinków i harce do rana. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że nad ranem zazwyczaj czujemy się, jakby w naszym brzuchu była...

    czytaj

    Przestrzeganie kilku prostych zasad pomoże nam uniknąć potężnego kaca i odzyskać dobre samopoczucie.
  • Mania ćwiczeń - kiedy siłownia staje się Twoim drugim domem

    Każdy z nas już wie, że aby schudnąć musimy się poświęcić. Właściwe odżywianie, częściowa rezygnacja z niezdrowych przyjemności, no i oczywiście intensywny wysiłek fizyczny. Kiedy już przyzwyczaimy się do nowego, zdrowszego stylu życia, efekty stają się zauważalne, rośnie nam apetyt na...

    czytaj

    Zdrowy styl życia to nie tylko ćwiczenia!
  • Węglowodany - Twój przyjaciel czy wróg?

    Każdy, kto jest na diecie, słysząc o węglowodanach, oblewa się zimnym potem. Kojarzą nam się ze wszystkim co kaloryczne i tuczące. Tymczasem węglowodany to nie tylko słodycze, ale przede wszystkim związki niezbędne nam do prawidłowego funkcjonowania. Dlaczego i jak powinniśmy je spożywać,...

    czytaj

    Dobre węglowodany to przede wszystkim owoce i warzywa, a także produkty pełnoziarniste.
  • Czy trzeba pić jedynie wodę?

    Źródło życia i młodości – tak często określamy główny składnik naszego organizmu, czyli wodę. Nie bez powodu. Woda jest nam niezbędna do prawidłowego funkcjonowania, nawet bardziej niż pokarm. Oczyszcza ciało z wszelkich toksyn, wspomaga przemianę materii i nawadnia...

    czytaj

    Woda - źródło życia i młodości.
sucharki
sucharki

Rodzaj pieczywa otrzymywanymi z drożdżowego pieczywa cukier­niczego pokrojonego na kromki i wysuszonego.

Ajerkoniak
Ajerkoniak

Napój alkoholowy o kremowej konsystencji, przyrządzany poprzez zmieszanie jajek utartych z cukrem z wódką lub spirytusem.

Jabłko
Jabłko

Okrągły owoc jabłoni o soczystym i chrupkim miąższu. Jego barwa może być zielona, żółta lub czerwona.

Fasola czerwona
Fasola czerwona

Warzywo strączkowe o dużych, czerwonych i pożywnych nasionach.

zaczynammm
BMI
Tak to być nie może!  ...
*zero
Cześć! Nowy rok, czysta k...
Najtańsze waporyzatory
https://vapuj.pl/
Informacje transportowe
Zapraszam http://informacje-t...

Zamów bezpłatną Gazetę slimeo.pl

Wydanie Gazety slimeo.pl obejmuje między innymi: