zdrowe odżywianie

Zdrowe odżywianie kluczem do sukcesu w odchudzaniu. Zdrowe przepisy, w których każdy znajdzie dla siebie coś smacznego. Kilka zasad zdrowego odżywiania. Cenne porady odnośnie prawidłowego sposobu odżywiania.

  • Co powinny jeść dzieci?

    Sklepowe półki się uginają, a nas, konsumentów zaskakuje feeria barw różnorodnych produktów spożywczych. Jak wybrać te najbardziej wartościowe i czym się sugerować? Czy reklama telewizyjna jest dobrym doradcą, a może opinia znajomych? Co powinny jeść nasze dzieci,...

    czytaj

    Co powinny jeść dzieci?
  • Otyłość wśród dzieci

    Obecnie wydatek energii podczas pracy zawodowej i w życiu codziennym stał się bardzo mały. Sytuacja ta spowodowana jest rozwojem motoryzacji i techniki (mechanizacja, automatyzacja).

    czytaj

    otyłość wśród dzieci
  • Postanowienia noworoczne

    Lista naszych postanowień na koniec grudnia lub początek stycznia jest niebotycznie długa. Obiecujemy, przyrzekamy sobie, zarzekamy się, że tym razem się uda, będziemy inni, osiągniemy cele. Dlaczego tak niewiele postanowień doprowadzamy do końca, a inne swój finał mają jeszcze w...

    czytaj

    Postanowienia noworoczne
  • Dieta mózgu

    Jedzenie posiłku, który nam smakuje, poprawia nam nastrój i daje uczucie zadowolenia i relaksacji. Ale jedzenie nawet ulubionych potraw czasami jest związane z uczuciami negatywnymi, takimi jak poczucie winy i wyrzuty sumienia. Wiele substancji zawartych w produktach spożywczych...

    czytaj

    dieta mózgu
  • Dieta a nowotwory jelita grubego

    Najczęstszy dziś nowotwór przewodu pokarmowego. Najczęstszy nowotwór złośliwy w Europie. Drugie miejsce wśród przyczyn zgonów na nowotwory złośliwe.

    czytaj

    Dieta a nowotwory jelita grubego
  • Antyoksydanty w sporcie

    WOLNE RODNIKI to atomy albo cząsteczki z niesparowanym elektronem, które tworzą się o organizmie człowieka przez cały czas na skutek normalnego metabolizmu i produkcji energii. Niektóre pomagają zwalczać zarazki, zabijać bakterie i goić skaleczenia. Problem pojawia się gdy...

    czytaj

    Antyoksydanty w sporcie
  • Chrom a odchudzanie

    Chrom jest pierwiastkiem chemicznym należącym do grupy składników mineralnych, czyli związków, które zapewniają prawidłowy rozwój, reprodukcję oraz zdrowie przez cały okres trwania życia człowieka. Składniki mineralne stanowią około 4% masy ciała. Przyjmuje się je...

    czytaj

    Chrom a odchudzanie
  • Czekolada

    Czekolada - wyrób cukierniczy z miazgi kakaowej, tłuszczu kakaowego (maslo kakaowe) lub tłuszczu cukierniczego, środka słodzącego oraz innych dodatków. ziarna kakaowca wykorzystywane były przez Olmekow już około 2000 lat p.n.e. Majowie w III wieku naszej ery rozwinęli prawdziwy...

    czytaj

    czekolada
  • Wegetarianizm

    Rodzaj diety charakteryzujący się wyłączeniem z diety produktów pochodzenia zwierzęcego z pobudek moralnych, zdrowotnych bądź ekonomicznych. Wegetarianizm wywodzi się z Indii, a także z greckiego kręgu kulturowego (obszar Morza Śródziemnego).

    czytaj

    wegetariaznizm
  • Dieta mózgu

    Jedzenie posiłku, który nam smakuje, poprawia nam nastrój i daje uczucie zadowolenia i relaksacji. Ale jedzenie nawet ulubionych potraw czasami jest związane z uczuciami negatywnymi, takimi jak poczucie winy i wyrzuty sumienia.

    czytaj

    dieta mózgu
  • Zioła i przyprawy

    Zioła – jednorodne i dwuletnie rośliny zielne - drzewa krzewy i byliny (bot.), posiadające znaczenie lecznicze, uznane przez farmacje jak i stosowane w medycynie ludowej (pot.). Przyprawy - składnik dodawany do potraw, zwykle w znikomych ilościach, dla polepszenia ich walorów...

    czytaj

    zioła i przyprawy
  • Antyoksydanty w jedzeniu

    Antyoksydanty = przeciwutleniacze są to związki chemiczne wykazujące zdolność neutralizowania wolnych rodników. Są substancjami przedłużającymi trwałość środków spożywczych chroniąc je przed rozkładem spowodowanym utlenianiem.

    czytaj

    antyoksydanty w jedzeniu
  • Kawa

    Kawa to niezastąpiony napój każdego poranka. Dużo osób ceni ją za niezwykły smak, właściwości pobudzające, zapach i spokój, w którym można ją wypić. Na świecie jest wiele gatunków kawy, w Polsce popularne są mielone i rozpuszczalne. Kawa jest mało...

    czytaj

    kawa
  • Fasolka szparagowa

    Na dobre zagościła na straganach i w naszych ogrodach. Jest żółta albo zielona. Zarówno jedna jak i druga posiada mnóstwo witamin, składników odżywczych i białka. Przyrządzanie jej jest banalnie proste, a smak niezrównany. W najprostszej wersji wystarczy ją...

    czytaj

    fasola szparagowa
  • Choroby tarczycy – niedoczynność i nadczynność

    Tarczyca składa się z hormonów T4, T3 i kalcytoniny. Hormony te zwiększają zużycie tlenu, regulują gospodarkę lipidową i węglowodanową. Są niezbędne dla prawidłowego wzrostu i dojrzewania. Tarczyca nie jest niezbędna do życia ale bez niej dochodzi od zaburzeń w rozwoju umysłowym i...

    czytaj

    choroby tarczycy
  • Żywienie w niewydolności serca

    Niewydolność serca – stan w którym pojemność minutowa serca i ciśnienie tętnicze nie pokrywają się z zapotrzebowaniem tlenowym tkanek ustrojowych. Zaburzenie to może być powikłaniem niemalże wszystkich chorób serca lub wynikiem nieprawidłowej struktury tego narządu. 

    czytaj

    żywienie w niewydolności serca
  • Szpinak

    Szpinak to warzywo sezonowe, przez jednych uwielbiane, a dla innych to koszmar dzieciństwa, kiedy babcia lub mama na siłę przekonywały, że przecież jest zdrowy i należy go jeść! Na szczęście te czasy minęły, mam taką nadzieję i teraz w sieci można znaleźć garść naprawdę fantastycznych...

    czytaj

    szpinak
  • Żywienie w dnie moczanowej

    Dna jest chorobą metaboliczną polegającą na odkładaniu się kwasu moczowego we krwi. Kwas moczowy powstaje w organizmie w procesie metabolizmu puryn – substancji wchodzących w skład pożywienia. Przyczyną dny jest nadmierne odkładanie kwasu moczowego wskutek zwiększonego rozpadu jąder...

    czytaj

    dna moczanowa
  • Choroba wrzodowa żołądka a dieta

    Dieta jest czynnikiem wspomagającym leczenie farmakologiczne. Przyspiesza leczenie, łagodzi nieprzyjemne objawy choroby, takie jak zgaga, odbijania, bóle brzucha, nudności, zaparcia, oraz zapobiega nawrotom. Restrykcyjna dieta jest konieczna tylko w okresach zaostrzeń choroby.

    czytaj

    choroba wrzodowa żołądka
  • Wpływ mediów i kultury na wizerunek ciała i kształtowanie postaw żywieniowych

    Ciało stało się obecnie najważniejszym atrybutem kobiety. Idealne – posiada smukłą talię, nieskazitelna skórę, długie nogi oraz duży biust. Uprzedmiotowienie ciała powoduje przesunięcie uwagi z osiągnięć i wyników na wygląd i powierzchowność. Znaczenie wyglądu i ciała dla...

    czytaj

    wizerunek ciała
«12345678
Informacje transportowe
Zapraszam http://informacje-t...
Takie tam
http://autoskupik.pl/
Maruda
Pomalu ograniczam slodycze i ...
Ciężko
Ciężko, ciężko sam początek a...
Chcę walczyć ze sobą!
Witajcie  Myślę,że p...

Zamów bezpłatną Gazetę slimeo.pl

Wydanie Gazety slimeo.pl obejmuje między innymi: